A darugyár darukezelője és a gyors motorok

A barátnőmmel azzal szoktunk szórakozni, hogy a lehető legabszurdabb dolgokról vitatkozunk.

Az egyik épületes beszélgetésünk például arról zajlott, hogy mennyire irigyeljük a darukezelőket, akik abból a hatalmas magasságból tényleg mindent látnak. Előttük aztán nincsen titok – állapítottam meg fejcsóválva. Azok előtt meg végképp nincsenek titkok, akik egy darugyárban dolgoznak! – kontrázott a barátnőm. Hiszen a daruknak az összerakásához még hatalmasabb darukat kell használni. Egy olyan gigantikus szerkezetből akár száguldozhatnál előttem motorral is ki tudja meddig, én mégis látnám, hogy milyen útvonalon haladsz – túlzott. És akkor is látnál, ha megállnék útközben egy motorgumi cserére a motortire.hu szerelőcsarnokában? – kérdeztem vissza.

Az volt az igazság, hogy a beszélgetésünk előtt pár nappal hallottam csak a motortire.hu-ról. Azt olvastam róluk az interneten, hogy egy olyan motorgumi kereskedés, ahol mindenféle gumiabroncsot kapni, szinte nincs olyan motor márka, amire ne lehetne őnáluk motorgumit vásárolni, vagy ne tudnák beszerezni, ha épp nincs raktáron. Hogy csak a legnagyobbakat említsük a teljesség igénye nélkül: kaphatók Dunlop, Pirelli, Bridgestone és Michelin modellek is.

A motortire.hu oldalán pedig még a nagymamád is tudna motorgumit rendelni. Minden teljesen átlátható, és pár kattintással tudsz rendelni. Külön rendelhetsz motormárkára is, de ha olyan profi vagy, hogy tisztában vagy a különféle motorgumi márkákkal is, akkor úgy is válogathatsz. De, ha annyira nem vagy jártas az ilyen motoros gumis dolgokban, ám mégis egészen tutira biztosra mennél, akkor a weboldalon van egy “Motorgumi kereső” is, ahová csak a motorod paramétereit kell beírnod, és onnantól kezdve már sínen vagy. Ezek után a rendeléseket nagyon gyorsan feldolgozzák, és 1-2 munkanapon belül kiszállításra is kerülnek az abroncsok.

És, ha esetleg nem tudod megoldani a motorgumik felszerelését, a motortire.hu csapata még ezt is megteszi helyetted egy előre egyeztetett időpontban, a tetejébe pedig még fél éves garanciát is adnak a motorgumi szerelésükre. De, ha egészen máshonnan vásárolsz motorgumit, még azt is beszerelik. És képzeld, a weboldalukon ott van még az Árukereső “Megbízható Bolt” matricája is.

Ezen túlmenően fogadni mernék rá, hogy azt sem gondoltad volna, hogy még külön youtube csatornájuk is van, ahol igazán hasznos információkhoz lehet hozzájutni – fokoztam még tovább a barátnőm ledöbbenését.

Hát, ez valóban tényleg pöpecül hangzik – állapította meg végül ő. Gondolom, hogy ezt a motorgumi cserét valami fedett helyen végzik. Ezt akkor speciel nem látnám a darugyár hatalmas darukészítő darujából, de ahogy elkészülnének a motorgumi szereléssel, biztosan látnálak. Hát igen, annyira profik a motortire.hu szakemberei, hogy biztosan azon nyomban föl is pattanhatnék a motorra, és tovább száguldozhatnék egészen addig, amíg a szem ellát – mondtam magabiztosan. Vagy inkább azon is túl, ha nem akarod, hogy tudjam, hová rohantál – kontrázott a barátnőm.