Bármit is építünk, biztosítást kötni kell rá!

Az építészetet forradalmasította, amikor elkezdték használni a mai modern darukat. Ezek a gépezetek tették lehetővé, hogy korábban nem ismert magasságokba törjünk, és olyan épületcsodákat építsünk, amelyekről azelőtt álmodni sem mert az emberiség.
Manapság már egyre több helyen alkalmazzák őket, szinte minden nagyobb építkezésen előfordulnak már. A mi lakóparkunkat is ilyenekkel építették fel. Nagyon szerettem nézni, ahogyan dolgoznak. Még csak az elemeket emelte be a daru a helyére, én viszont már láttam, milyen boldogan fog élni az én családom az általunk megálmodott, vadonatúj, modern lakásban.

Annyira vártam már a lakás elkészültét, hogy szinte extázisban voltam, amikor végre átadták a kulcsokat, és beköltözhettünk az új otthonunkba. Sokat kellett dolgozni, hogy megvehessük, így különösen becses számomra ez az ingatlan. Ha valami baj történne vele, azt nem bírnám elviselni, ezért is döntöttem, hogy minél előbb keresek egy megfelelő lakásbiztosítást.

Nem igazán mozgok otthonosan biztosítási témakörben, így hát ismerősöktől kértem tanácsot és tapasztalatokat, hogy lássam, melyik társaság vált be nekik a legjobban. A kis kutatómunkám végeredményképp úgy döntöttem, hogy a https://www.pannonsafe.hu/termekek/lakasbiztositas oldalon intézem majd el a lakásbiztosítás kérdését.

A Pannon Safe egy független alkuszcég, amelynek dolgozói az ügyfelek érdekeit képviselik. A cég magyar tulajdonú, és kiterjedt partnerhálózattal rendelkezik. Tanácsadóik az összes pénzpiaci témában képesek megfelelő tanácsokat adni. Lakossági és vállalati ügyfelekkel egyaránt dolgoznak. Ez hatalmas szakértelmet igényel, így nem kételkedtem benne, hogy az én ügyem is gyerekjáték lesz számukra.

Mielőtt a lakásbiztosításoknak utána jártam, informálódtam a honlapukon elérhető blogban a témáról. Mivel szakértői írások, nagyon nagy segítséget adtak, hogy jobban képbe kerüljek.

A kalkulátoruk egyszerűen használható, szaktudást nem igényel, így bárki képes használni. Felhasználóbarát kialakításának köszönhetően nem lehet elrontani a kalkulációt.
Az első lépés az, hogy kiválasszuk, milyen fedezetekre van szükség az alap biztosítási pontoskon kívül. Meg se tudtam számolni, mennyi lehetőség van! Szerencsére volt elképzelésem arról, mit szeretnék, így könnyebben tudtam választani.
Az biztos volt, hogy szeretném, hogy tartozzon hozzá baleseti védelem is. A baleset és kórházi tartózkodás olyan dolgok, melyeket nem tervez előre az ember. Váratlanul érnek minket, mégis óriási pénzeket tudnak felemészteni, arról nem is beszélve, hogy még a jövedelmünk is lecsökken, amikor valami ilyen esemény történik velünk.

Ezeken felül kritérium volt számomra, hogy a lakásban lévő háztartási eszközökre is kiterjedjen a biztosítás. Ezek meghibásodása sokszor befolyásolja a hétköznapi életet, javításuk halogatása nem célravezető, sőt, sok esetben nem is kivitelezhető. Fel akartam készülni az ilyen nem várt eseményekre is, szóval ezt is bepipáltam a lehetőségek között.

Újdonság volt azonban, hogy lehet kérni, hogy csőtörés esetén akár az elfolyt vízre is vonatkozzon a kártérítés. Erről eddig nem hallottam, de nagyon hasznos kiegészítő. Sajnos az előző lakhelyemen szenvedtem már el csőtörést, és borzalmas anyagi károkat okozott. Amellett, hogy a javítása is iszonyatos összegbe került, még akkor is kaptam egy kisebb fajta szívinfarktust, amikor megérkezett a vízszámla…

Ezt követően a lakás paramétereit kellett megadnom. Ez könnyű volt, hiszen friss építésű ingatlan lévén még fejből tudtam, mi hány négyzetméter. Az adatokat azért ellenőriztem, hogy biztosan pontosakat adjak meg. Nem örülnék, ha egy esetleges kár esetén az én pontatlanságom miatt esnénk el a kártérítés összegétől.

Eljutottunk a lényeghez: előttem voltak Magyarország legjobb lakásbiztosítás ajánlatai a személyes igényeimre szabva. Csupán választanom kellett. Alaposan átvizsgáltam a lehetőségeket. Összehasonlítottam, hogy melyik biztosítónak milyenek az alapfedezetei, és milyen összegű a térítési limit egy-egy kár esetén. Könnyű dolgom volt, így, hogy láttam mindezt egy helyen. Belebolondultam volna, hogyha egyesével ajánlatot kell kérnem az összes biztosítótól. Kivitelezhetetlen lenne!

Végül kiválasztottam egy szimpatikus ajánlatot. A biztosítás megkötése is könnyen ment. Nagyon modern ez a papírmentes, online folyamat. Nem is értem, a mai világban hogy lehet, hogy valakinek még mindig nincs lakásbiztosítása!

Az utolsó lépés az volt, hogy a kárrendezésről is szerezzek információkat. Ezt nem akartam akkorra hagyni, amikor már bekövetkezett a baj.
Szerencsére a https://www.pannonsafe.hu/termekek/lakasbiztositas oldalon erről is minden le volt írva. A cég egyedülálló módon biztosít ügyfelei számára egy úgynevezett Pannon Safe KárDoktor szolgáltatást. Ennek az a lényege, hogyha felvesszük velük kár esetén a kapcsolatot, ők egy profi tanácsadót küldenek segítségül, aki segít nekünk a kárrendezésben, ezzel biztosítva, hogy hozzájussunk a mindet megillető összeghez.
Könnyű a folyamat, két lehetőség is adott, hogy ezt az igénylést beadjuk. Az oldalon is fel lehet venni a kapcsolatot velük egy űrlap kitöltése által, de van egy telefonszám is erre a célra. A telefonos bejelentés gyorsabbnak tűnik. A hét minden napján, 0-24 órában hívható a telefonszámuk, ami súlyos károk esetén elengedhetetlen.

Nagyon elégedett vagyok a Pannon Safe-el. Nem véletlen, hogy ennyien ajánlották, hiszen a remek ár-érték arányok mellett számos hozzáadott értéket is adnak a sima biztosítási igények kielégítésén túl. Biztos vagyok benne, hogy a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításunk évfordulóján is őket hívjuk majd segítségül egy új, megfelelő ajánlat kiválasztásához.