Az iparban is van helye a megújuló energiájú napelemeknek

A napelemes energiaellátás mára már nem csak a lakóházak esetében lehet jó döntés. Ha ipari épületek energiaellátásához vagy legalább annak egy részéhez ezt választjuk, akkor máris zöldebb a termelés. Sokat számít, ha keveset teszünk is. A napelemes energia jobb döntés a környezet szempontjából, mint a hagyományos energiafelhasználás. Ráadásul egy hosszútávon kifizetődő befektetésről van szó. Ma már sok cég törekedik így vagy úgy a zöldebbé válásra. Csak néhány példa, amit a mindennapokban is észrevehetünk, az IKEA húsmentes opciói az éttermükben, a magyar üzletláncoknál a lebomló zacskók használata, vagy egyes benzinkutak használt olajgyűjtő állomásai. Ezek apró változtatásoknak tűnnek, de sok kicsi sokra megy.

6 kw napelem rendszer ár
napelemmel a környezetvédelemért és egy zöldebb jövőért

Miért jó döntés a napenergia?

A fenntartható fejlődésre gondolva a napelem jó megoldás.  A napelem energiái képesek megújulni. A nap energiája mellett nincs szükségünk más energiahordozókra ahhoz, hogy áramot termeljünk. Ráadásul csökkenthetjük az üvegházhatás túlzott jelenlétét a légkörben. A megújuló energiák ezért nagyon hasznosak. A napelem választása egy jobb és zöldebb jövő választása. Az apró és mindennapi változtatások mellett ez egy nagyobb beruházással járó döntés de megéri, mert kifizetődik.

Mit kell tenni, hogy napelemet telepíthessünk?

A napelemrendszer.info csapata tökéletes választás, mert előzetesen felmérik nekünk a terepet. Lehetőség van személyes vagy telefonos információ kérésre, ami után a cég szakemberei megnézik a választott ingatlant, hogy megfelel -e a kritériumoknak.  Ezután felmérik, hogy van -e legalább két ferde tető, amire fel tudják majd rakni a napelemeket. A legjobb, hogyha a tetőnk 35-40 fokos szögben dől. Egy saválló acélszerkezet tartja meg a nehéz napelemeket, amik akkor is jók, ha síktetőnk van, mivel el lehet helyezni úgy a tartószerkezetet, hogy jó legyen a dőlésszög. Végül egy program segítségével modellezik a legideálisabb rendszert. Utána szükség van még egy személyes konzultációra, ahol az ügyfél elmondhatja a számára esetleg alkalmasabb vagy olcsóbb megoldást. Ha megszületett a döntés, akkor nagyjából két hónap leforgása alatt telepítik számunkra a napelem rendszert.

Milyen típusú és árkategóriájú napelem rendszert válasszunk?

A 6 kw napelem rendszer ár és érték arány kecsegtető lehet, hogyha egy hosszú távon megtérülő befektetést hoznánk. Lehet, hogy elsőre drágának tűnhetnek, de rengeteg mindent kapunk a pénzünkért, és védjük a zöld környezetet, szebb jövőt teremtünk az elkövetkező generációknak. A 6 kw napelem rendszer árai azért is ilyenek, mert egy profi japán technológiáért fizetünk.

Két árkategóriából választhatunk. Az első 2.197.000forint, amely egy három fázisú, 6 kWp teljesítményű Sharp típusú napelemrendszer. Tizenöt darab monokristályos félcellás napelem modullal és IBC Solar típusú kábelezéssel ellátva. Ezek mellett pedig UV védelemmel és saválló acélszerkezettel van felszerelve a napelemrendszer.

Ha pedig kiválasztottuk a nekünk és családunknak legalkalmasabb modellt, akkor már csak élveznünk kell a soha el nem fogyó energiát. Ezzel jó példát mutathatunk gyerekeinknek, inspirálhatjuk a szomszédainkat. Ha mindenki tesz egy apró lépést, akkor messzire juthat a környezetvédelem, és a civil szervezetek fáradhatatlan munkája mellett a mi erőfeszítésünk is nyom majd a latba.