Autóinkban fontos a vezérlés megfelelő cseréje

Ha az embernek autója van, legyen az bármilyen jó állapotban, nem ússza meg a járulékos költségeket, úgy mint a biztosítási díj, kötelező műszaki vizsga és hasonlók, ilyen többek közt a kopóalkatrészek cseréje vagy a vezérlő karbantartása. Magamból kiindulva az emberek többsége is szeret fix helyet találni, ahol találkozik a szaktudás, korrektség és ügyfélközpontúság is, de hozzá kell tenni, hogy ilyen hely nincs túl sok – bár ez talán nem túl meglepő. Annak idején megtaláltam magamnak egy igen jó helyet, viszont a munkám az ország másik felébe szólított, így mindenben alkalmazkodnom kellett – a szervizben is, hiszen azért bármilyen jól is keresek, luxus lett volna csak egy szerviz miatt az országot átszelni. Autómban viszont már meglehetősen esedékessé vált a vezérlés cseréje: sokat is mentem vele és már igencsak régen került rá sor, viszont ötletem sem volt, hova lenne érdemes fordulni. Ekkor jött egy friss ismerősöm javaslata, aki daruzással foglalkozik és ismeri az autók minden csínját-bínját, ahogy a környékbeli szervizeket is: ő maga a metaautoszerviz.hu honlaphoz tartozó céget ajánlotta, elmondása szerint ő maga a nyitásuktól fogva hű ügyfelük.

Elmondta, hogy legyen az bármi, eddig még nem sikerült csalódnia bennük, pedig igencsak sok esetben kellett már náluk járnia a gumicserétől elkezdve a motorcseréig. Elmondása alapján a kisebb munkák végét könnyedén meg lehet várni egy szuper, modern váróban – wifivel -, amennyiben pedig nem tudok maradni vagy hosszabb a munka, minden munkafolyamat dokumentációját lekérhetem digitálisan, de már időpontot is kérhetek elektronikusan.

Lévén, hogy újoncként jobb ötletem abszolút nem akadt, fel is kerestem az metaautoszerviz.hu honlapját és végül telefonon keresztül foglaltam is időpontot, amelyre nem is kellett olyan sokat várnom. A vezérlés karbantartását mindig is kiemeltnek tartottam, mert ugyan nem vagyok egy nagy autóguru, azt azért illik tudni, hogy ez a rendszer kapcsolja össze a tengelyeket és ha ez meghibásodik, akkor abból bizony nagyon komoly gondok is származhatnak, hiszen a szelepek, dugattyúk rendszere összetett. A munkát, ahogy illett, a megbeszélt határidőn belül el is végezték, ráadásul mindent fényképekkel tökéletesen dokumentálva, rögzítve a javítást végző személyével – de a munkalapon szerepelt a kilométerállás a javításkor leolvasva, sőt mi több, a beszerelt alkatrészeknek még a cikkszáma is rögzítve lett! Őszintén szólva csak ámulni és bámulni tudtam ezen a precizitáson és alapos dokumentáción főleg, hogy mindezek lekérése csak az elektronikus térben zajlott.

A igazat megvallva még elégedettebb voltam a metaautoszerviz.hu-val mint az előző szervizesemmel, ami pedig nálam igencsak nagy szó: azóta is nagyon örülök, hogy hallgattam darus kollégámra, hiszen egy szuper autószervizt ismerhettem meg, ahová bármikor bármilyen jellegű problémával fordulhatok.