Ezt az autósboltot javasolta egy darukezelő

Ismét sikerült lefulladnom a kocsimmal, ezúttal egy építkezés melletti szűk utcában, ráadásul a legnagyobb csúcsforgalomban, alig két kilométerre a lakásomtól. Idegesen szálltam ki és az engem kerülgető sofőrök szitkozódásával kísérve felnyitottam a motorháztetőt. Mintha tudnám, mit kell nézni rajta… Szerencsére a darukezelő az építkezésről épp ott fogyasztotta a reggelijét, és mikor látta, hogy bajban vagyok odajött és segített nekem félreállni a kocsival.

Valószínűleg megint elfelejtettem feltölteni az olajtankot… – állapítottam meg kissé lelombozva a villogó kis piros jelre pillantva. Fogalmam sincs, hogy jutok el a benzinkútig gyalog.

Tudja, milyen olaj kell bele? – érdeklődött a segítőkész darus.

Azt hiszem. De a benzinkúton biztosan tudják.

Csak azért kérdezem, mert van egy autósbolt az Etele úton, ha egy kicsit tovább megy. Igazi szakemberek dolgoznak ott. Csak néhány megállóra van innen villamossal. Biztos tudnak segíteni. Én mindent tőlük veszek a gépekhez.

Tényleg? – kérdeztem fellelkesülve.

Persze. Ha nem tud most érte menni gyalog, megrendelheti a webáruházukból. Sokszor már másnapra kiszállítják.

Nem is tudtam, hogy van erre autósbolt. – tűnődtem.

Ráadásul nem csak olajokat árulnak. Én másodállásban autószerelő vagyok, és mint mondtam, mindent tőlük rendelek, szűrőket, gyújtógyertyákat, még a tisztítófolyadékokat is. Sose csalódtam még bennük, ráadásul pénzvisszafizetési garanciát is vállalnak. Nagyon odafigyelnek rá, hogy azt kapja az ember, amiért fizet. Teljesen korrektek. Ha valami kell, de nincs nekik raktáron, ha jelzi e-mailben, megrendelik magának. És az ügyfélszolgálatuk is kiváló.

Az mindenképp pozitívum, mert én nem vagyok túl jártas ezekben a dolgokban. Úgyhogy ha tényleg szakértők, akkor szívesebben megy oda az ember. Volt már, hogy benzinkúton nem a megfelelő terméket kaptam, és természetesen hiába mentem vissza, csak vonogatták a vállukat…

Hát, ennél az autósboltnál biztosan nem lesz ilyen. Mindenben segítenek. Ráadásul a weboldalukon van egy olyan funkció, hogy „olajválasztó”, ami átvezet egy applikációra. Annak a segítségével pofon egyszerű megtalálni, hogy melyik a legmegfelelőbb termék a kocsijához.

De jó! Nem is hallottam még ilyenről! Azért jelentősen megkönnyítheti az ember dolgát vásárlás előtt.

Mindenképpen. De egyébként nem is csak gépkocsikkal foglalkoznak. Vízi járművekhez, kerti gépekhez is forgalmaznak például olajokat. Én a biciklimhez is náluk veszem a kenőanyagokat.

És csak ez az egy boltjuk van, itt Kelenföldön?

Nem, van Óbudán, Újpesten és Kőbányán is. De a házhoz szállítás országos, tehát bárhonnan rendelhet. Telefonon is rendelhet, ha akar. Az ügyfélszolgálat úgyis tud segíteni mindenben.

Az szuperül hangzik. Úgyis bizonytalan szoktam lenni netes rendeléseknél…

Mellesleg, említette, hogy nem jártas a témában. De ha szeretne kicsit utána olvasni a hasznosabb dolgoknak, akkor nézze meg az autósbolt magazinját. Én már sok hasznos tippet és tanácsot találtam ott.

Mindenképpen.

Egyébként, látom az egyik ablaktörlő lapátja is törött. A webshopban azt is találhat és kicserélheti.

Igazából a szerelővel akartam megcsináltatni, de…

Felesleges. – szakított félbe. – Ha tudja a méretét, maga is beszerezheti. Valószínűleg jobb áron is.

Igaza van. Megyek is haza és utána nézek.

Miután megköszöntem a segítséget és a sok hasznos tanácsot a darukezelőnek, hazaszaladtam, hogy minél előbb megrendelhessem az olajat. Rákerestem a weboldalra, és azt kell mondjam ezúttal talán még jól is jártam azzal, hogy lefulladtam, mert különben talán sose szereztem volna tudomást erről az üzletről. Az oldalukon valóban sok hasznos információ van, és a különböző termékválasztó funkciók jelentősen megkönnyítik a vásárló dolgát. Azt hiszem ezentúl csak innen veszek olajat a kocsimba.