Egy munkahely, ahol összekovácsolták a csapatot

Sok helyen dolgoztam már, ahol volt dolgom mindenféle főnökkel és munkatárssal. A mi szakmánkban többnyire a parancsnok típusú főnök dominál, aki tartani akarja az előírt számokat és büntet, ha azt nem teljesítjük. Az ilyen munkahelyek után felüdülés volt átkerülnöm a darugyárba, mint tervező mérnök. Gépészként többnyire irodai munkáim voltak, de sokszor kellett lemennem a szerelő munkatársak mellé, hogy ellenőrizzem a munkájukat. Amikor nem úgy alakultak a tényszámok, ahogy terveztük, a főnököm azt mondta: menjünk el csapatot építeni!

Merőben szokatlan megoldás volt számomra, az előző helyeken ilyet nem tapasztaltam, de nagyon örültem neki. Nem is akármilyen csapatépítést szerveztek nekünk! Egy egész napra lementünk Siófokra, a Balaton partjára, és részt vettünk egy csapatépítő programsorozaton, amely kezdődött egy vitorlás oktatással. Mivel 25-en mentünk le egyszerre, így 3 csoportra oszlottunk, és 3 vitorlás hajón utaztunk, majd az alapok megtanítása után következett egy házi verseny a csapatok között. Minden hajón volt szerelő, gépész, tervező és menedzser is, így a hierarchia minden foka együtt tudott működni. A versenynek nem volt nagy tétje és nagyobb különbségek sem voltak, egymás után 3-4 méterrel értünk célba, így mindenki győztesnek számított.

A vitorlás oktatást és versenyt követően a parton lehetőségünk nyílt kipróbálni a SUP-ot, amely gyakorlatilag egy szörf deszka, melyen evezni kell. Nem könnyű felállni rajta, akinek jó az egyensúlyérzéke, az előnyben van. Akadt köztünk olyan, akinek elsőre sikerült a felállás és az evezés, és olyan is volt, aki inkább a parton maradt. Játszottunk bója kerülő versenyt, egyensúlyi versenyt, gyorsasági versenyt, még egy hasas ugró versenyszámot is kipróbálunk. A kollégák a vízben teljesen elengedték magukat és önfeledten szórakoztak. Nem volt kötelező részt venni a BalatonPro csapata által szervezett programokon, ennek ellenére szinte mindenki nagyon élvezte a játékokat.

A nap végén közösen megebédeltünk a közeli szálloda éttermében, ahol fantasztikus volt a menü, megnyaltuk mind a tíz ujjunkat. A bárban tudtunk egy kicsit lazulni és iszogatni a kollégákkal. A jóféle sör hatására elkezdődött a filozofálgatás és a szakértés, előkerültek olyan témák, amelyek egyébként tabunak számítanak a munkahelyen. A csapatépítés lényege nem is igazán a program, hanem a közös élmények szerzése, melyet a munkahelyen kívülről tudunk megtenni, kimozdít az unalmas hétköznapokból és minden kollégát új perspektívában világít meg. Nem is gondoltam volna a hegesztő kollégámról, hogy milyen gyönyörűen énekel, vagy a főnökömről sosem derült volna ki a munkahelyen, hogy víziszonyos. Ezek mind olyan információk, melyek emberibbé teszik a kollégákat. Az empátia kifejlődik egymás iránt, és így hosszú távon a munkahelyen is eredményesebben tudunk együtt teljesíteni.

Úgy gondolom, hogy a legjobb ötlet volt a BalatonPro rendezvényszervező céget felkérni a csapatépítő megszervezésére. Profin bonyolították az összes programot, minden kérésünket teljesítették, és az animátorok segítségével felejthetetlen napot szerveztek nekünk. A munkahelyre visszatérve már egy hónap múlva látszott, hogy a tényszámok emelkedni kezdtek, a terveket minden esetben tudtuk teljesíteni, és nem volt már panasz az együttműködésünkre sem. A főnökség úgy döntött, hogy az eredményesség miatt évente két alkalommal rendeznek majd csapatépítő napokat számunkra.